This is 7AM: een snel en tegelijkertijd super gezond ontbijt
8 april 2019 Carlijn

This is 7AM: een snel en immens gezond ontbijt

Wij zijn helemaal fan van This is 7AM, het meest gezonde kant-en-klare ontbijtje dat je maar kunt krijgen. Je kunt er haast niet de juiste, passende woorden voor vinden. “Het is voeding voor je mond, voor je hersenen, voor je hart en voor je lijf”, zegt bedenker, samensteller en eigenaresse Trudy van Oostrum. Wij ontdekten haar en haar mooie producten toen we de Newborn Parents box creëerden en op zoek waren naar een ontbijtje om de dag gezond te laten starten voor pasgeboren ouders zonder dat zij daar teveel tijd aan kwijt zouden zijn. Trudy is een energieke vrouw met 50 jaar ervaring op het gebied van gezondheid. .

Wij stelden haar een paar vragen, want dit product is zo bijzonder…dat moet aandacht krijgen en gedeeld worden.

Wat is 7AM in het kort?
7.AM is another Amazing Start for Another Amazing Day; een doosje met 7 ontbijtzakjes met raw en organic zaden, noten, pitten en kruiden om iedere dag van de week gezond te starten. Je krijgt heel veel liefde voor jou en je lijf in een doosje, gebaseerd op 50 jaar kennis over de werking van het lichaam en de rol van voeding.

Wat maakt 7AM ‘amazing’?
De samenstelling van de ingrediënten en kwaliteit van ieder ingrediënt. Elk ingrediënt in dit doosje is uniek, dankzij het unieke productieproces. Over de samenstelling heb ik echt heel lang nagedacht…alleen het beste van het beste voor een optimale werking voor jou als mens.
De werking van elk ingredient is wetenschappelijk aangetoond. Wat uitzonderlijk is, dat al onze ingrediënten DEMETER kwaliteit hebben, de hoogste kwaliteit aanduiding die we in de voedingsindustrie kunnen behalen. Zo kunnen ze hun optimale werking doen.
Naast de kwalitatieve ingrediënten is de verpakking afbreekbaar, de inkt die gebruikt wordt is zonder vergif, het water wat we gebruiken is geoptimaliseerd…..er is geen ander (ontbijt) product wat dit kan navertellen, voor zover ik weet.

Waarom is 7AM ideaal voor newborn parents?
Het is fijn, lijkt mij zo, dat je heel veel energie krijgt zonder dat het je tijd kost.. Ook op een ander moment van de dag wordt 7.Am heel vaak
gegeten als een knabbeltje. Je leegt een zakje op een bordje en het is leeg voordat je er erg in hebt. Lekker goede spullen eten!

Waar komen jullie ingrediënten vandaan?
Onze ingrediënten zijn allemaal lokaal. Dat wil zeggen, ze komen uit Europa van de best gekwalificeerde boeren, met uitzondering van de kruiden (desondanks ook Demeter gekwalificeerd). Onze zaden groeien in Zuid-Duitsland op uitgestrekte akkers. Tussen elk gewas staat een gedicht van Rudolph Steiner, waarmee ik wil zeggen dat de kwaliteit van onze gekozen ingrediënten beter dan ik zelf kon verzinnen. Het BESTE!

Hoe verwerken jullie je ingrediënten zodat ze hun optimale werking kunnen doen?
Allereerst, we doen er heel erg lang over. Het productie proces, voordat we kunnen afwegen en verpakken, vraagt 3 dagen.

* De natuurlijke conserveringsmiddelen (die ook in Demeter gewassen zitten) worden verwijderd, zodat niets het lichaam belast.
* Slapende mineralen, vitaminen en sporenelementen worden geactiveerd
* Vervolgens drogen we alles niet warmer dan 40-41  graden, waardoor wij levende voeding kunnen inpakken. En dat zorgt samen voor échte voeding.


Welke “smaken” zijn er?
We hebben 3 doosjes:
– Original, de groene doosjes.
– Vegan, waarin we de bijenpollen en de honing uit de Original vervangen door zelfgedroogde Demeter bananen die dan 9 suikers bevatten en huisgemaakte Carob Nibbs met bonen van Sicilië, roze peper, rozenwater en een lepeltje raw vegan cacao boter.
– Ons 3e doosje, met een lichtblauw etiket zijn de bezempjes voor onze bloedvaten. Ze vegen alle bloedvaten schoon. Heel veel beter en heel veel goedkoper dan dotteren. Naast dat ze nergens mee vergeleken kunnen worden zijn ze goddelijk lekker!

In een doosje zitten 7 zakjes voor 1 week, duidelijk. Maar, hoe moeten we 7AM eten?
Wat heel fijn is van 7.Am is dat het geen tijd kost. Zakje openscheuren, in een bakje leegschudden met datgene wat je lekker vind. Een uitgeperste sinaasappel, amandelmelk, onze huisgemaakte chocolade hazelnoot melk…Mamma Mia. Maar het kan ook met yoghurt als je daar verknocht aan bent. Samen een zakje delen kan dan best. Een workshop doen is echt de moeite waard! Goed zoeken, misschien zit er een voucher in jullie Newborn Parents box (Charlie in the Healthy 7AM Factory ;)!).


Is 7AM ook goed voor zwangeren?
Iedereen dient gezond te ontbijten, en aanstaande moeders helemaal, dus JA! Je bent wat je eet toch? Alles wat de aanstaande moeder eet, eet haar kindje ook! En je wil toch dat je kindje gezond en met een vette glimlach wordt geboren? Tja, laat ik niet vergeten te benoemen dat het 7.am ontbijt een hele innerlijke rust verschaft. Een warme energy, die jou een tevreden gevoel geeft. Je ervaart dit na 1 ontbijt gegeten te hebben…

Zijn voedingssupplementen nog noodzakelijk naast het eten van jullie ontbijtjes?
Het nemen van voedingssupplementen kan in sommige gevallen aangeraden worden. Ik hou ervan om het lichaam te activeren en gezonder te maken, zodat het lichaam het werk van de supplementen kan doen. Ik denk graag mee, per persoon, per lijf, per behoeften!

Heb je een tip voor zwangeren en newborn parents?
Mijn Gouden Tip is: investeer in jezelf door bewust te worden van wat je eet, wat je zegt, wat je doet, wat je wil, wat je wenst, wat goed voor je is! De rest deleten!

Meer over Trudy:
Ik ben Trudy van Oostrum, geboren in 1951 in Rotterdam. Op mijn 50e verjaardag trouwde ik met Wouter. Wij hebben 3 kinderen Erik (38) Merel (32) en Veronique (26) die alle drie hun kinderdroom leven!

Op mijn 6e jaar had ik een restaurant op de derde verdieping van mijn ouderlijk huis. We hadden twee menu’s; één van 5 cent, één van 10 én een goed gesprek. De rode draad was toen, en is nog steeds: “Wat is goed voor jou?”. Op de rest zit tenslotte niemand te wachten. Mijn liefde voor goed eten zit er vanaf jongs af aan in. Voeding voor je mond, voor je hersenen, voor je hart, voor je lijf…daar sta ik voor en typeert mij. Alle voeding is belangrijk.
In het begin van de 70-tiger jaren maakte ik mijn eigen sondevoeding voor alle baby’s op de poli, omdat ik wist dat de blikken van Nutricia geen goed idee waren voor onze pasgeborene. In de keuken was het een troep, maar de baby’s sliepen als rozen en groeiden als kool. Ik heb 50 jaar gestudeerd, onderzoek gedaan en gewerkt in verschillende ziekenhuizen; op de polikliniek en in de keuken. Al mijn kennis zit nu in een doosje, 7AM.
De 7AM ontbijtjes zijn online te bestellen voor €25 per doosje op de site van 7AM, OF ga eens langs bij hun atelier ‘In search for the best’ op de Czaar Peterstraat 215 in Amsterdam. Zeker een bezoekje waard!
Ouders van een baby met 0-3 maanden? Bestel de Newborn Parents box voor €75 t.w.v. €110. Hier zit naast een doosje 7AM nog 5 andere mooie, natuurlijke producten waar jullie en jullie baby heel blij van worden.