Onze Experts

Sharon Looyen – Natuur voedingsdeskundige

Mijn passie voor voeding is ontstaan toen ik 18 jaar oud was. Ik ben geboren met een slecht functionerende nier, waardoor ik heel veel last had van blaasontsteking, nierbekkenontsteking en altijd laag zat in mijn energie. In mijn 19e levensjaar was het dan zo ver, mijn nier werd verwijderd. Op dat moment is mijn interesse voor voeding ontstaan, om mijn gezondheid optimaal te houden. Een goede darmflora creëren was van de belangrijkste doelstellingen, want die was slecht geworden na jarenlange antibiotica om blaas-, en nierbekkenontstekingen te bestrijden. Deze informatie vergeten artsen vaak mee te geven, of ze weten hier gewoonweg te weinig van af. Hoe ga je hier mee om? Ik wist toen niet dat de basis van een goede gezondheid direct in verband staat met een gezonde darmflora.

Ik heb mijn diploma als natuurvoedingsdeskundige behaald en zal mezelf altijd blijven ontwikkelen omdat ik geloof dat voeding de basis is van een goede gezondheid. Tijdens een zwangerschap zijn er heel wat voedingsmiddelen uit den boze, maar wat mag je nou wel eten en heeft ook nog een positief effect op de baby? Ik als natuurvoedingsdeskundige adviseer jou de basis van de juiste voedingsmiddelen in de verschillende fases in je zwangerschap. Zo werken we samen aan een zo fit en energiek mogelijke zwangerschap.

Voor IN THE PUDDING CLUB schrijft Sharon alle teksten voor NUTRI. Zo ben je op de hoogte van wat goed is om binnen te krijgen aan voedingsstoffen en via welke recepten je dat kan doen.

Gøril Skarlund – Fysiotherapeut, Bekken- en bewegingsspecialist

Mijn naam is Gøril Skarlund, 39 jaar, moeder van twee knappe, lieve en regelmatig uitdagende (en soms vervelende )kinderen. Ik ben geboren en opgegroeid tussen de bergen en de fjorden aan de westkust van Noorwegen. Ik woon sinds 1996 in Nederland en ben hier opgeleid tot fysiotherapeut. Ik werk sinds 10 jr bij Sportmedisch Centrum Fysiomed voornamelijk met rug en bekkenklachten. Op bekkengebied heb ik cursussen en opleidingen bij Cecile Rost, Mulligan en recent nog bij de wereldwijd bekende Noorse bekkenspecialiste Britt Stuge.

Sport en beweging is altijd en groot deel van mijn leven geweest en ik heb jaren lesgegeven in aerobics, spinning en Fysio-Pilates. Daarnaast ben ik ook opgeleid tot zwangerschapspilates instructeur en train in veel in de praktijk 1:1 met  zowel zwangere als niet zwangeren.

Voor IN THE PUDDING CLUB schrijft Gøril alle teksten voor FIT. Om je alle ins en outs te geven op het gebied van beweging. Zodat je weet welke sporten je beter kan laten, maar ook welke work-outs je nog kan doen per zwangerschapsmaand. Of je nu een fervent sporter bent of niet.

Suzanne de Reijke – Verloskundige

Op mijn 4de heb ik de bevalling van mijn moeder meegemaakt en zag ik mijn zusje geboren worden. Vanaf dat moment wist ik het: ik zou verloskundige worden. Dat streven heb ik niet los gelaten en in 2005 kon ik van start. Mijn besluit klopt nog steeds. Mijn werk is mijn passie: wanneer ik ook gebeld word, ik ga met vleugeltjes naar de bevalling!

Ik ben mede-eigenaar van de maatschap Verloskundigen Amsterdam Zuid. Wij hebben twee praktijken in Amsterdam. Ik vind het allerbelangrijkste dat de praktijk toegankelijk is en vrouwen de zekerheid geeft dat ze voor al hun zorgen bij ons terecht kunnen. Altijd. Zo leer ik mijn cliënten goed kennen en ontstaat er een band waaruit ik een zwangere vrouw het vertrouwen kan geven in haar eigen kunnen. Inmiddels zit ik 11 jaar in het vak. Ik heb alle mogelijke situatie rondom de zwangerschap en de bevalling meegemaakt. Die kennis en ervaring zorgt ervoor dat ik vrouwen goed begrijp, snel kan schakelen en goed kan helpen. De zwangerschap is niet niks en het is belangrijk dat je een verloskundige volledig vertrouwt.

Ik heb twee dochters; Amèlie en Rozalie.

Voor IN THE PUDDING CLUB schrijft Suzanne alle teksten voor YOU en BABY. Zo ben je op de hoogte van 1) de meest gangbare ontwikkelingen die je lijf en brein doormaken in de zwangerschaps-rollercoaster en 2) de ontwikkelingen van je baby.