Plantaardige voeding met omega 3 vetzuren
10 januari 2019 Carlijn

Plantaardige voeding met omega 3 vetzuren 

Omega 3 is een ondergeschoven kindje op het gebied van voorgeschreven supplementen tijdens de zwangerschap. Omega 3 vetzuren zijn goed voor zoveel dingen, voor jezelf en de baby. Gewoon even een lekkere korte tekst met duidelijke opsomming van voedingsstoffen waar je omega 3 uit kunt putten:

 1. Koolzaadolie (niet verwarmen)
 2. Walnootolie (niet verwarmen)
 3. Lijnzaadolie (niet verwarmen)
 4. Groene bladgroenten, variatie in bladgroenten soorten is belangrijk
 5. Peulvruchten
 6. Noten, ongebrand, het liefst rauw
 7. Zaden, zoals chiazaad en lijnzaad
 8. Papaya
 9. Olijfolie (van de eerste pers, niet verwarmen)
 10. Sesamolie (niet verwarmen)

Bovenstaande voedingsstoffen bevatten echter niet genoeg van alle drie de vetzuren in omega 3. Er zit voornamelijk het ALA vetzuur in, maar missen de vetzuren DHA en EPA. Deze twee vetzuren zijn essentieel voor het goed functioneren van het lichaam en de ontwikkeling van de baby (in je buik).

Plantaardige voeding met alle drie de omega 3 vetzuren

Van zeewier en algen moet je behoorlijk wat eten (als je het uberhaupt al lekker vindt) en er is moeilijk aan te komen in de meest pure vorm. De seaweed chips die je nu veel ziet, is bijvoorbeeld gefrituurd en bevat niet heel veel omega 3 meer.

 1. Zeewier
 2. Algen

Om als zwangere veganist toch aan de juiste omega 3 verhouding te komen, kun je wel een supplement nemen. We hebben een mooi supplement ontdekt met de juiste concentraties. Neem contact op voor meer informatie bij interesse hello@inthepuddingclub.com