Babymoon: je laatste keer samen op vakantie 
18 maart 2019 Carlijn

Babymoon: de laatste keer samen op vakantie

Eerst noemden we het gewoon ‘nog even met elkaar op vakantie gaan voordat de baby komt’, maar in Amerika gebruiken ze er de term ‘Babymoon’ voor. Een lekker plakkerig woord, maar wel lekker kort en hij zegt precies wat het is. Het geeft ook een feestelijk gevoel toch? En bovendien echt een múst als je zwanger bent. We nemen hem graag over. En voeren hem ook graag uit. Het is tenslotte iets bijzonders, een kindje krijgen, en dat kun je tijdens de Babymoon even goed en bewust vieren. Het “nog even samen zijn” is ook heel veel waard. Want als jullie baby er is ziet jullie vakantie er heel anders uit. Zo mag je straks bijvoorbeeld sjouwen tassen vol luiers, flesjes, extra kleding, koelflessen, extra hoge zonnebrandcrème, schaduwtentjes en speeltjes als je naar het strand gaat. En met een kinderwagen door de straatjes van Lissabon hobbelen is ook wel even anders dan hand-in-hand van terrasje naar terrasje gaan met je zonnebril op kijkend naar anderen in plaats van je baby in de gaten houden. Is dit vervelend eerlijke informatie? Dat doen we expres. Zodat je die Babymoon als de wiedeweerga gaat plannen, mocht je dat nog niet van plan zijn. Je verdient het. Echt. Nu niet gaan is nooit gedaan. 


Wanneer kun je het beste op Babymoon? 

In je tweede trimester van je zwangerschap heb je de meeste energie en de minste kwaaltjes, dus dan is de uitgelezen periode voor een vakantie samen. Vliegen mag je tot week 34 van de zwangerschap. Daarna wordt het afgeraden. Dat verschilt een beetje per maatschappij overigens, dus check dat goed voordat je gaat boeken. Neem sowieso een verklaring van je verloskundige of gynaecoloog mee. Anders kan de vliegvaartmaatschappij je weigeren (wat een overdreven gedoe he?!). Maar goed, wel even doen dus.

Hoe ziet de perfecte Babymoon eruit?

Rust, niet te ver weg, een zonnige bestemming, comfort, goed eten, elkaar. Zo simpel is. 

Uiteengezet betekent dat dit de ideale ingrediënten zijn voor een Babymoon.

 • Een Europese bestemming
  Ver vliegen kan zonde van je tijd zijn (tenzij je langer dan een week hebt). Bovendien kan vliegen tijdens de zwangerschap oncomfortabel zijn en voor sommige vrouwen onrust geven. Kies iets naar behoefte. Ga je wel ver weg? Good for you want dat betekent grotere zon-kans! Check je wel even of er geen Zika virus is?
 • Een zonnige plek
  Gewoon omdat dat lekker is en jullie het nodig hebben, die vitamine D. Super goed voor jou en de baby in je buik. De Canarische eilanden zijn al goed vertoeven vanaf februari/maart. Lekker smeren met een hoge SPF i.v.m. zwangerschapsmasker wel.
 • Een plek met comfort
  Kies een hotel of appartement met fijne voorzieningen. Hoe avontuurlijk en die-hard je ook bent…een tent is nu echt niet wat je wil. Geen tent dus, géén tent! Onze zegen heb je om met euro’s te smijten voor een goed bed. Gebruik dat zegen.
 • Food to die for
  Je bent zwanger en dan is het nog irritanter dan normaal om vies of niet vers te eten. Gelukkig ligt Italië om de hoek ;). Inkoppertje deze. Go for it, treat yourself.
 • Ergens waar je rust hebt
  Helemaal jullie keuze natuurlijk, maar het is over het algemeen het lekkerst om naar een plek te gaan waar je niet geprikkeld wordt om van alles te doen en je alle tijd voor elkaar hebt. Een vette plek met veel natuur? Ierland of Ijsland is echt waanzinnig en geeft magische plaatjes. Minder kans op zon wel, maar bij hete zomers in Nederland weer heel fijn. Op zoek naar meer prikkels? In Portugal is veel te ontdekken, maar het land kent ook veel rustige plekken. De Waddeneilanden geven je ook al een uitgewaaid gevoel trouwens.
 • Een gezellig elkaar
  Dat begint al bij de keuze van bestemming. Wees eerlijk naar elkaar over hoe je de Babymoon voor je ziet. Jij bent hier degene die zwanger bent en met de ongemakken zit, dus jij hebt een klein streepje voor in het bepalen van de invulling van jullie vakantie. Klein streepje zeggen we he…wel overleggen dus. Bespreek dit allemaal voor je gaat boeken. Niets zo jammer als je op je bestemming boos en stilzwijgend achter elkaar aan sjokt omdat hij naar dat kasteel wil lopen en jij met de taxi of er überhaupt geen klap aan vindt om te gaan. Daar is de Babymoon niet voor bedoeld. Zou de baby ook niet willen.

Dan nu…where to go???

De beste Babymoon bestemmingen

Barts Boekje heeft de perfecte babymoon bestemmingen voor je op een rijtje gezet! Scheelt je weer gigantisch veel tijd. En ze heeft een goede smaak!

https://www.bartsboekje.com/7-perfect-babymoon-bestemmingen/

Laatste ding: Neem je zwangerschapskaart van de verloskundige mee op vakantie. En zet allebei haar telefoonnummer in je telefoon, zodat iedereen snel kan schakelen mocht er iets zijn.

Allerlaatste ding: Vergeet je boek niet, zet je telefoon uit, leef in het moment en maak er samen een feestje van.

ENJOY en denk niet aan ons!