Goed eten tijdens de zwangerschap: hoe doe je dat?

Goed eten tijdens de zwangerschap: hoe doe je dat?
12 december 2017 Carlijn
In NUTRI

Goed eten tijdens de zwangerschap: hoe doe je dat?

Een troonrede van dingen die je niet mag eten

Vanaf het moment dat je zwanger bent verandert er veel. Los van dat je hormonen met je brein en je lichaam aan de haal gaan, krijg je ineens te maken met restricties – waar mensen je tevens ook graag op wijzen. Voeding is daar een van. Je krijgt te maken met een ellenlange troonrede van dingen die je niet meer “mag” eten. Op dat lijstje staan vaak 1 of meer van je guilty pleasures die je dan in de schappen van de supermarkt “mag” laten liggen.

Niet iets om nou heel erg vrolijk van te worden, maar we doen het natuurlijk allemaal voor het hogere en goede doel: een kind op de wereld zetten dat gezond is, geen concentratieproblemen krijgt op latere leeftijd of achter gaat lopen in zijn of haar ontwikkeling. Dus, laten we dat koude wijntje op een zonnig terras aan ons voorbij gaan, zeggen we ‘nee’ tegen oesters en schrappen we de rauwmelkse kaasjes van de borrelplank. Om maar wat voorbeelden te noemen. 

Per fase in de zwangerschap een andere focus op voedingsstoffen

Maar wat is nu juist goed om binnen te krijgen aan voeding? Valt hier iets over te zeggen? En verschilt het eerste trimester ten opzichte van het tweede of derde trimester wat betreft benodigde voedingsstoffen? Jazeker! Wij hebben het een en ander opgesteld aan voedingsstoffen die jij en je baby goed kunnen gebruiken in ieder trimester van de zwangerschap. Ter bevordering van de ontwikkeling van de baby, maar vooral ook om je zwangerschap zo energiek mogelijk door te komen! 

Wat eten per trimester in de zwangerschap?

Hieronder vind je de ‘Good Pregnancy Food’ lijstjes voor ieder trimester in de zwangerschap, waarbij we juist de focus leggen op wat goed is om binnen te krijgen aan voeding zodat de baby zich goed kan ontwikkelen en jij je zo fit en energiek mogelijk voelt.

  • Eerste Trimester ‘Good Pregnancy Food’; voedingstips voor de juiste voeding in het eerste trimester van de zwangerschap.
  • Tweede Trimester‘Good Pregnancy Food’; voedingstips voor de juiste voeding in het tweede trimester van de zwangerschap.
  • Derde Trimester ‘Good Pregnancy Food’; voedingstips voor de juiste voeding in het derde trimester van de zwangerschap.