De Experts

Sharon Looyen – Natuur voedingsdeskundige

Mijn passie voor voeding is ontstaan toen ik 18 jaar oud was. Ik ben geboren met een slecht functionerende nier, waardoor ik heel veel last had van blaasontsteking, nierbekkenontsteking en altijd laag zat in mijn energie. In mijn 19e levensjaar was het dan zo ver, mijn nier werd verwijderd. Op dat moment is mijn interesse voor voeding ontstaan, om mijn gezondheid optimaal te houden. Een goede darmflora creëren was van de belangrijkste doelstellingen, want die was slecht geworden na jarenlange antibiotica om blaas-, en nierbekkenontstekingen te bestrijden. Deze informatie vergeten artsen vaak mee te geven, of ze weten hier gewoonweg te weinig van af. Hoe ga je hier mee om? Ik wist toen niet dat de basis van een goede gezondheid direct in verband staat met een gezonde darmflora.

Ik heb mijn diploma als natuurvoedingsdeskundige behaald en zal mezelf altijd blijven ontwikkelen omdat ik geloof dat voeding de basis is van een goede gezondheid. Tijdens een zwangerschap zijn er heel wat voedingsmiddelen uit den boze, maar wat mag je nou wel eten en heeft ook nog een positief effect op de baby? Ik als natuurvoedingsdeskundige adviseer jou de basis van de juiste voedingsmiddelen in de verschillende fases in je zwangerschap. Zo werken we samen aan een zo fit en energiek mogelijke zwangerschap.

Voor In The Pudding Club schrijft Sharon alle teksten voor NUTRI. Zo ben je op de hoogte van wat goed is om binnen te krijgen aan voedingsstoffen en via welke recepten je dat kan doen.

Gøril Skarlund – Fysiotherapeut, Bekken- en bewegingsspecialist

Mijn naam is Gøril Skarlund, 39 jaar, moeder van twee knappe, lieve en regelmatig uitdagende (en soms vervelende )kinderen. Ik ben geboren en opgegroeid tussen de bergen en de fjorden aan de westkust van Noorwegen. Ik woon sinds 1996 in Nederland en ben hier opgeleid tot fysiotherapeut. Ik werk sinds 10 jr bij Sportmedisch Centrum Fysiomed voornamelijk met rug en bekkenklachten. Op bekkengebied heb ik cursussen en opleidingen bij Cecile Rost, Mulligan en recent nog bij de wereldwijd bekende Noorse bekkenspecialiste Britt Stuge.

Sport en beweging is altijd en groot deel van mijn leven geweest en ik heb jaren lesgegeven in aerobics, spinning en Fysio-Pilates. Daarnaast ben ik ook opgeleid tot zwangerschapspilates instructeur en train in veel in de praktijk 1:1 met  zowel zwangere als niet zwangeren.

Voor IN THE PUDDING CLUB schrijft Gøril alle teksten voor FIT. Om je alle ins en outs te geven op het gebied van beweging. Zodat je weet welke sporten je beter kan laten, maar ook welke work-outs je nog kan doen per zwangerschapsmaand. Of je nu een fervent sporter bent of niet.

Suzanne de Reijke – Verloskundige

Op mijn 4de heb ik de bevalling van mijn moeder meegemaakt en zag ik mijn zusje geboren worden. Vanaf dat moment wist ik het: ik zou verloskundige worden. Dat streven heb ik niet los gelaten en in 2005 kon ik van start. Mijn besluit klopt nog steeds. Mijn werk is mijn passie: wanneer ik ook gebeld word, ik ga met vleugeltjes naar de bevalling!

Ik ben mede-eigenaar van de maatschap Verloskundigen Amsterdam Zuid. Wij hebben twee praktijken in Amsterdam. Ik vind het allerbelangrijkste dat de praktijk toegankelijk is en vrouwen de zekerheid geeft dat ze voor al hun zorgen bij ons terecht kunnen. Altijd. Zo leer ik mijn cliënten goed kennen en ontstaat er een band waaruit ik een zwangere vrouw het vertrouwen kan geven in haar eigen kunnen. Inmiddels zit ik 11 jaar in het vak. Ik heb alle mogelijke situatie rondom de zwangerschap en de bevalling meegemaakt. Die kennis en ervaring zorgt ervoor dat ik vrouwen goed begrijp, snel kan schakelen en goed kan helpen. De zwangerschap is niet niks en het is belangrijk dat je een verloskundige volledig vertrouwt.

Ik heb twee dochters; Amèlie en Rozalie.

Voor IN THE PUDDING CLUB schrijft Suzanne alle teksten voor YOU en BABY. Zo ben je op de hoogte van 1) de meest gangbare ontwikkelingen die je lijf en brein doormaken in de zwangerschaps-rollercoaster en 2) de ontwikkelingen van je baby.

Sofie Graafstal – GZ Psycholoog

Ik ben Sofie Graafstal, 34 jaar en werk in een eerstelijns vrouwenpraktijk in Oegstgeest. Naast GZ psycholoog ben ik getrouwd en trotse moeder van twee kinderen (5 en 2 jaar oud). In mijn praktijk zie ik o.a. veel (werkende) ouders met jonge kinderen die worstelen om hun balans goed te houden. Vanuit psychologische wetenschap en evidence based technieken vermengd met de nodige eigen ervaring probeer ik hen zo goed mogelijk te steunen om krachtig en gezond in hun drukke levens te staan.

Voor meer informatie zie onze website: www.bloomoegstgeest.nl

Voor In The Pudding Club schrijft Sofie over de invloed van een kleintje op je psyche en relatie. Haar tips zijn te vinden in de Newborn Parents box.

Nina van der Cingel – Lactatiekundige IBCLC

Ik zit nu zo’n 25 jaar in de baby’s waarvan ruim 15 jaar exclusief in de borstvoeding. Er is veel veranderd in die tijd. Er waren 25 jaar geleden relatief veel thuisbevalingen en er was  vrij weinig kennis over borstvoeding. Ik was een expert geworden in het maken van flesjes met kunstvoeding. Vrouwen die toen borstvoeding wilden geven (waaronder ikzelf) stonden er toen een beetje alleen voor. Nu is het bijna andersom. Meer en meer geboortes vinden plaats in het ziekenhuis maar er is inmiddels gelukkig heel veel kennis hervonden over borst voeden. Het voeden van je kindje is een essentieel onderdeel in de verzorging van je kindje. Het gaat soms vanzelf en soms heb je hulp nodig. Boven alles hoop ik dat je beseft de keuze van jou is. Goede informatie helpt bij het maken van je keuzes. Lees en informeer jezelf. Ik ben inmiddels een expert in het begeleiden van borstvoeding.

Voor meer informatie zie www.deboezemvriend.nl

Voor In The Pudding Club beschrijft Nina tegen welke problemen je kunt aanlopen in de eerste drie maanden van het moederschap. Ook geeft ze tips over wat je moet doen als je tegen deze issues aan loopt, te vinden in de Newborn Parents box.

Chantal Gooijer – EHBO Bureau

Mijn naam is Chantal Gooijer. De geboorte van mijn dochter heeft mij geïnspireerd om EHBO Bureau te starten in 2014. Na een eerste incident, waarbij mijn dochter Robin het opeens ontzettend benauwd kreeg, raakte ik in paniek. Wat moet ik doen? Is dit een 112-situatie of kan ik het zelf oplossen? Ik besefte op dat moment dat ik verantwoordelijk ben voor haar veiligheid. De zorg voor een kwetsbaar klein mensje doet je kwetsbaar voelen.
Het is mijn missie om ouders zelfverzekerder te maken over wat zij zelf kunnen doen in een paniek-situatie. Met een team van gedreven en ervaren EHBO-instructeurs help ik jonge ouders de juiste maatregelen te treffen voor een veilige omgeving en hoe je je kindje kan helpen tijdens een ongeval. Het opgroeien van kinderen gaat letterlijk met vallen en opstaan. Dat is een feit! Dus laten we voorbereid zijn om ons kind zo goed mogelijk bij te staan.

Chantal schrijft voor de Newborn Parents box van In The Pudding Club. Hierin geeft zij tips over het creëren van een veilige leefomgeving voor je kindje. 

Arlette Dijkstra – Babymassage docente

Ik werd in 2010 voor het eerst moeder. Mijn zoontje kwam ter wereld via een spoedkeizersnede en de start was alles behalve gemakkelijk.

De eerste maanden waren een opeenstapeling van slapeloze nachten, enorme huilbuien, het zoeken naar een ritme en onzekerheid. Door een les babymassage en het positieve effect daarvan besloot ze een opleiding tot babymassage docent te volgen. Eind 2010 startte ik met succes mijn eigen babymassage praktijk. Inmiddels heb ik al vele ouders de Babymassage techniek aangeleerd en mijn kennis kunnen delen. Door middel van De Online Babymassage Cursus wil ik graag iedere ouder op een laagdrempelige manier kennis laten maken met babymassage en het positieve effect daarvan.

“Ik wil jonge ouders helpen beter in hun kracht te komen staan tijdens de eerste vaak heftige periode met een baby. Het is een tijd waarin je kwetsbaar bent en onzeker. Vertrouwen hebben en geloven in jezelf kan dan moeilijk zijn. Door middel van babymassage wil ik laten zien dat je kan vertrouwen op je gevoel en ouderlijk instinct. Als dat je lukt, geeft dat heel veel rust”