5 wandelroutes én koffietips in Amsterdam en omgeving
1 augustus 2019 Carlijn
In YOU, FIT

Vijf leuke wandelroutes voor meer energie en minder stress

Stap voor stap naar een lekkere de koffie

Wandelen lijkt het nieuwe koffie drinken te worden. Bij In The Pudding Club zijn en blijven we dol op koffietjes drinken. Máár; een lekkere wandeling op zijn tijd doet wonderen. Je krijgt er meer energie van en het zorgt ervoor dat je minder stress hebt. Best fijn tijdens en na je bevalling toch? Daarom delen wij vijf van onze favoriete wandelplekjes in en rond Amsterdam met je. Mét fijne tips voor een koffie- (of thee)stop.

Het Amsterdamse Bos

Het bos van Amsterdam is een hele fijne plek om tot rust te komen in de natuur en de drukte van de stad even te ontsnappen. Start bij het Bezoekerscentrum en volg de borden richting Geitenboerderij Ridammerhoeve voor een welverdiende koffie tussen de geitjes (en om alvast te zien hoe je er straks bijloopt). Tip: In het weekend kun je hier ook een yogales doen tussen de geiten.

Deze wandeling is in totaal 7 km en duurt ongeveer 1,5 uur. Liever een korte wandeling maken? Start dan op de parkeerplaats bij het Boskantoor tegenover de Geitenboerderij en maak vanuit daar een wandeling.

Het Liniepad bij Abcoude

Op een steenworp van Amsterdam kun je genieten van het Noord-Hollandse landschap met water, molens en uitgestrekte weilanden. Je kunt je wandeling beginnen bij Station Abcoude (makkelijk te bereiken per OV én auto). Loop langs de Gein naar Anna Haen voor die welverdiende koffie. Trek gekregen? Je kunt hier ook heerlijk lunchen of jezelf trakteren op een huisgemaakte taart. Alles komt vers uit eigen keuken met producten van het seizoen en uit de streek.

Wandel weer terug via de andere kant van de Gein. Deze wandeling is in totaal 6 km en duurt zo’n 1,5 uur. Liever een kleine ‘stroll’ maken door het Noord-Hollandse landschap? Parkeer dan bij Anna Haen en maak vanuit daar een wandeling.

Langs de Amstel

Wandelen langs de Amstel en je laten verrassen door wat je dan allemaal tegenkomt. Wij zijn er dol op. Start bijvoorbeeld (met een kop koffie) bij De Ysbreeker. Wandel aan de Oostkant langs de Amstel en sla linksaf bij de Ringdijk naar Park Frankendael voor een kijkje bij het mooie Huize Frankendael en misschien wel een lekkere lunch of diner bij restaurant en kwekerij De Kas

Deze wandeling (one way) is 3 km en duurt ongeveer 45 minuten. Zit je lekker in de wandelmodus en smaken die stappen naar meer? Wandel dan eens aan de Westkant helemaal door naar Ouderkerk aan de Amstel.

De Kennemerduinen

Zin in het gevoel dat je krijg als je op een Waddeneiland bent? Pak dan de auto (of het OV) en rijd in een half uurtje naar de Kennemerduinen. Parkeer je auto bij Het Bezoekerscentrum aan de Zeeweg in Overveen. Hier kun je starten met een oké (niet super) koffie bij Duincafé. Vanuit daar kun je kiezen voor verschillende wandelingen. Helaas zijn de routes niet kinderwagenvriendelijk (lees: het zijn de duinen, dus is er overal zand). Ben je al bevallen, dan is een draagzak misschien een goede optie.

Starten met een koffie en ontbijt op een hipper plekje? Dan zit je goed bij French Napa. Ook in Overveen. 

Als je zin hebt in een lange wandeling; volg dan het blauwe pad naar Parnassia aan Zee. Deze wandeling is 6km en duurt zo’n 3 uur, maar je krijgt er een lekkere lunch op een prachtige locatie voor terug…

De Jordaan

Al een keer zonder doel rondgewandeld door de leukste buurt van Amsterdam? Dan zeggen wij; doen! De Jordaan barst namelijk van de leuke straatjes met verstopte winkeltjes en leuke eet- en drinktentjes.

Begin bijvoorbeeld op de Brouwersgracht en zigzag langzaamaan richting de Rozengracht. Pak je eerste super goede koffie bij Toki, verscholen in de amsterdam straatjes tussen de Haarlemmerstraat en de gracht. Via de leuke Westerstraat (eet the world famous appeltaart bij Winkel 43! en op zaterdag is er een leuke markt op de Noordermarkt), Tweede Anjeliersdwarsstraat, Tweede Tuinstraat en Tweede Egelantiersdwarsstraat. Hier vind je genoeg plekjes om koffie te halen.  Voor je het weet ben je een uur verder en heb je 5 km op de teller. 

Hopelijk heb je met dit lijstje zin gekregen om je stevige stappers aan te doen en die frisse neus (en lekkere kop koffie) te gaan halen. En hoe groot of klein je die wandeling ook maakt, vergeet niet: ‘No matter how slow you go, you are still lapping everybody on the couch’!

Geschreven door: Liselotte Sanders (newborn mom + wandelfanaat)

Lees de blog ‘de 8 positieve effecten van wandelen tijdens de zwangerschap’